توری پنجره دوجداره همواره یکی از مهم ترین اقلام برای پنجره دوجداره محسوب می شود شما با استفاده از نصب توری برای پنجره دوجداره تان می توانید به راحتی در فصل تابستان پنجره های تان را باز نمایید به طوری که در فصل تابستان از وزش باد بدون ورود حشرات مزاحم لذت ببرید.
انواع توری پنجره
انواع توری پنجره دوجداره از محصولات کاربردی برای جلوگیری از ورود گرد و غبار و حشرات به داخل خانه می باشد. این توری ها که به توری پشه بندی نیز معروف است، در خانه و یا محل کار نصب می شود. انواع توری پنجره بر روی تمام مدل های پنجره های آلومینیومی، پنجره دوجداره به راحتی نصب میشوند.
با ورود به فصل تابستان نیاز به توری هر چه بیشتر حس شده و حشرات به خانه هجوم می آورند. توری ها از نظر جنس با یکدیگر تفاوت دارند. در ادامه مطلب به بررسی مشخصات فنی انواع توری های پنجره، ساخت و نحوه نصب آنها میپردازیم.
توری پنجره یو پی وی سی (upvc)
توری های یو پی وی سی با استفاده از فایبرگلاس تولید شده و از فناوری پیشرفته و جدیدی برای ساخت این توری استفاده می کنند. پنجره های یو پی وی سی گرد و غبار و آلودگی را از خود عبور نداده و با نصب توری بر روی قاب آن تاثیرات و ویژگی های این پنجره ها چندین برابر خواهد شد.
توری پنجره پلیسه ای
توری پلیسه ای که به آن توری آکاردئونی نیز می گویند، بهترین مدل توری بوده و برای تمامی پنجره ها مورد استفاده قرار می گیرد. این توری ها به صورت کرکره ای باز و بسته شده نیازی به لولا و فنر ندارد. سبک طراحی توری یو پی وی سی پلیسه ای باعث افزایش مقاومت این توری ها شده و به راحتی خراب و یا پاره نخواهد شد. این توری ها را می توان به دو صورت چپ به راست و یا راست به چپ نصب کرد.
توری پلیسه چیست؟
امروزه اکثرا فروشندگان، خرید توریهای پلیسهای را، به جای توریهایش آکارئونی و تاشو پیشنهاد میدهند. جنس این توریها از پلی استایرن (مش آکرلیک) میباشد که در یک چهارچوب آلمینیومی قرار میگیرد، و در انواع رنگها تولید و به بازار عرضه میشوند. این نوع از توریها نسبت به توریهای ثابت به راحتی باز و بسته میشوند و از قابلیت انعطاف پذیری و استحکام بالایی برخوردار میباشند، همچنین شما میتوانید دید نسبتا کاملی به فضای بیرون داشته باشید. این توریها را میتوان بر روی انواع درها و یا پنجرههای UPVC، چوبی، آهنی و یا آلمینیومی نصب کرد.
توری پنجره مگنتی
توری مگنتی یا توری آهنربایی تمامی ویژگی های توری پلیسه ای را داشته ولی با این فرق که توری پلیسه ای قابل جدا شدن نبوده اما این توری را می توان به راحتی از پنجره باز کرد. ابعاد و اندازه های توری مگنتیک متفاوت بوده و نصب راحتی دارد. توری مگنتیک از آن جا که دارای قفل مگنتی است به صورت خودکار بسته شده و به دلیل مقاومت بالا، احتمال پارگی وجود دارد.
توری پلیسه مگنتی
- این نوع توری از خاصیت مغناطیسی برخوردار است، زمانی که شما فریم توری را به چارچوب آهنی نزددیک میکنید، به راحتی به یکدیگر متصل میشوند و شما برای نصب دیگر نیازی به استفاده از پیچ و یا ابزارهای دیگر ندارید. همچنین شما میتوانید زمانی که دیگر نیاز به استفاده از توری ندارید، به راحتی آن را باز کرده و جا به جا کنید.
قیمت توری پلیسه و عوامل موثر بر آن
قیمت توری پلیسهای با توجه به تعداد پنجره، نوع آن و متریالی که در ساخت توری به کار رفته است متفاوت میباشد. به عنوان مثال توری پلیسهای مگنتی با توجه به متریال، برند و متراژ قیمت گذاری میشود. همچنین زمانی که شما توری خود را سفارش میدهید مسافت شما و همچنین هزینه حمل و نقل نیز در قیمت توری خریداری شده تأثیرگذار است. اگر شما در فصل تابستان، که امکان ورود حشرات به داخل ساختمانها بیشتر است، قصد خرید توری پلیسه را داشته باشید، به دلیل این که تقاضای خرید در این فصل بیشتر است، هزینهی توری نسبت به دیگر فصول بالاتر است، البته این افزایش قیمت بسیار ناچیز است و قیمت توری پلیسه بر اساس تعرفه سالانه مشخص میشود.
در آخر باید بگوییم اگرچه قیمت توری پلیسه نسبت به دیگر توریها بالاتر است، اما باید بدانید که با خرید این توریها، دیگر نیازی نیست که زود به زود اقدام به تعمیر و یا تعویض آن کنید.
مزایا و معایب توری پلیسه
از مزایای توریهای پلیسهای میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
توری پلیسهای قابلیت انعطاف بسیار بالایی دارد و در زمان دلخواه میتوانید آن را جمع و یا از پنجره جدا کنید. همان طور که در بالا گفته شد، توری پلیسهای تنوع بالایی در رنگها و طرحهای گوناگون دارد، که شما میتوانید بسته به چهارچوب پنجرهتان و سلیقه خود، بهترین آنها را در سایز مورد نیاز انتخاب کنید. این نوع توریها در شرایط آب و هوایی نامناسب مقاومت نسبتأ بالایی دارند و همچنین در صورت لزوم میتوانید به راحتی آنها را از فریم خود جدا کرده و بشویید. توریهای پلیسهای از طول عمر و دوام بیشتری نسبت به دیگر توریها برخوردار هستند. این توریها در عین کارایی بالایی که دارند، استفاده از آنها بسیار ساده است، و شما میتوانید در هر جهت دلخواهی آنها را نصب کنید. همچنین توری پلیسه در برابر نور آفتاب و رطوبت مقاوم میباشد و از ورود حشرات بسیار ریز به داخل ساختمان جلوگیری میکند. مقاومت بیشتر این توری در برابر خوردگی نیز از دیگر مزیتهای توری پلیسه میباشد.
حال به شرح معایب توری پلیسهای میپردازیم:
قیمت توری پلیسهای بستگی به نوع پنجره و درب دارد، زیرا در هنگام قیمت گذاری تعداد پنجرهها و همچنین اندازه قاب لحاظ میشود. همچنین طرح و جنس توری انتخابی در قیمت آن تأثیر دارد، و از نظر اقتصادی افراد معمولی جامعه معمولا قدرت خرید این نوع از توری را ندارند.
نکاتی برای نگهداری از توری پلیسهای
- در زمان نصب و بازکردن توری سعی کنید از متخصصان این کار کمک بگیرید.
- تنها در زمان استفاده از توری، آن را باز کنید در غیر این صورت آن را ببندید.
- اگر در جا به جایی توری به مشکل برخوردید، ابتدا توری را تمیز کرده و پس از آن ریل بالا و پایین را روغن کاری کنید.
- سعی کنید به قاب و توری ضربهای وارد نشود.
- قبل از نصب توری، به فضایی که میخواهید توری را درآن نصب کنید دقت کنید، به عنوان مثال برای پنجرههای سرویسهای بهداشتی و حمامها باید از توری متحرک استفاده کرد.
نصب توری پلیسه درب و پنجره
قبل از خرید توری، ابتدا باید توری پلیسه را در ابعاد موردنظر خود سفارش دهید. سعی کنید برای اندازهگیری توری از افراد متخصص برای اندازهگیری ابعاد پنجره خود استفاده کنید. برای اندازهگیری پس از باز کردن لنگه پنجره ، ارتفاع آن و عرض پنجره را اندازهگیری میکنند. سپس با توجه به قیمت داده شد بر اساس متراژ مورد نیاز، اقدام به خریده نموده و توری را نصب کنید. در اکثر مواقع توری خریداری شده به صورت دمونتاژ تهییه شده، و در زمان نصب اسمبل میشود.
توری پلیسه در قسمت پشتی پنجره قرار میگیرد و از ۴ سمت به بخش مسطح پروفیل دور پیچ میشوند. پس از آن که توری مونتاژ شد، ابتدا گوشههای توری را پیچ کرده، سپس توری را به پشت بازشو برده و بر روی پروفیل پنجره آن را ثابت میکنیم. اگر متوجه شدید که قسمت بالایی یا پایینی ستون بازشونده، در هنگام باز و بسته شدن در یک راستا قرار نگرفتهاند. میتوانید از پلاستیکهای روی بدنه توری برای رگلاژ کردن استفاده کنید. بدین صورت که در ابتدا، پیچ آن را شل کرده و سپس پروفیل بازشونده را بالا و پایین کنید.
شستشوی توری پلیسه
- شما میتوانید توری پلیسهای خود را به آسانی جدا کرده و آن را با آب و صابون بشویید.
- همچنین برای شستشو توری میتوانید بدون وارد شدن کوچکترین آسیبی به توری، از دستگاه بخارشوی استفاده کنید، و دیگر نیازی به خارج کردن توری ندارید.
- در صورت کثیف شدن پروفیل، می توانید با استفاده از مواد شوینده به راحتی آن را تمیز کنید، البته پروفیلها به دلیل ساختاری که دارند به ندرت دچار کثیفی میشوند.
مراقب باشید در هنگام جدا کردن و جا به جایی توری به ریل، لاستیک و تسمه آن آسیبی وارد نشود. زیرا این قسمتها نسبت به بخشهای دیگر فشار کمتری را تحمل میکنند.
توری پلیسهای دو فریم
- اگر جداره پنجره آهنی شما ناهموار است، باید در هنگام نصب توری از دو فریم استفاده کنید، در واقع شما نیاز به دبل فریم کردن توری دارید، بدین صورت که بر روی فریم اصلی یک قوطی آلمینیومی با ضخامتی که نیاز است، قرار میگیرد. در ساخت توری دو فریم ابتدا یک توری با فریم ساده ساخته شده، سپس بر روی فریم مورد نظر یک فریم بدون توری پیچ میشود. تولید این نوع توری، به دقت و ظرافت بسیار بالایی نیاز دارد، زیرا باید فریمها به طور دقیق و اصولی بر روی یکدیگر قرار بگیرند.
توری پلیسهای تک فریم
- پنجرههای آهنی شامل ریلهای توری اختصاصی میباشند، که هیچ گونه جایی برای قرار دادن توری در آنها تعبیه نشده است که با استفاده از توری تک فریم میتوان از ورود حشرات به داخل جلوگیری کرد.
توری پلیسه طرحدار
- این نوع توریها از قیمت نسبتا بالایی برخورداراند و شما میتواند فریم دور توری را در رنگ دلخواهتان سفارش دهید.
توری پلیسهای با طرح چوب
- اگر پنجرهی دوجدارهی ساختمان شما از جنس چوب است، به شما پیشنهاد میکنیم که از توری پلیسهای طرح چوب استفاده کنید.
- توری پلیسه جا به جا شو: از این توری در دربها و پنجرههایی با پهنای زیاد استفاده میشود.
از انواع دیگر توری پلیسهای میتوان به توری پلیسهای پنجرههای ساده، توری پلیسهای ترک، توریهای آلفا و توریهای بتا و توری پلیسه رنگی اشاره کرد.
توری پنجره رولینگ
توری رولینگف یک توری ای متحرک با قاب ثابت می باشد. این توری به صورت کرکره ای باز و بسته می گردد و برای پنجره هایی که از یک سو باز می گردند، به شکل عمودی از بالا به پایین باز می شود. این پنجره ها بسیار باکیفیت بوده و از مقاومت بسیار بالایی برخوردار می باشد.
توری ریلی پنجره
توری ریلی همان طور که از نام آن پیداست، برای پنجره های ریلی مورد استفاده قرار می گیرد. قاب این توری روی پنجره ریلی نصب شده و حرکت می نماید. توری ریلی به فضایی از پیش تعیین شده بر روی قاب پنجره نیاز دارد. این توری قابلیت باز و بسته کردن از راست یا چپ را خواهد داشت.
توری لولایی
توری لولایی به وسیله لولا باز و بسته می شود. باز و بسته شدن این توری ها مانند پنجره های معمولی بوده و برای باز و بسته شدن نیاز به فضای زیادی دارد. این توری عمری طولانی نداشته و لولای آن به تعمیر نیاز پیدا می کند.
توری پنجره آلومینیومی
توری آلومینیومی مدل های مختلفی دارد. این توری از جنس آلومینیوم بوده و به شکل ثابت، ریلی و لولایی به بازار عرضه می شود. این توری در طی زمان تغییر رنگ داده و دید راحتی به بیرون ندارد به همین دلیل از این توری کمتر استفاده می گردد.
در صورتی که می خواهید اتفاقی برای تان پیش نیاید پیشنهاد می کنیم مطلب مربوط به تعمیر پنجره دوجداره را مطالعه نمایید.
توری گالوانیزه
توری پنجره گالوانیزه محصولی بسیار مقاوم و بادوام است. این توری در مکان هایی که دمای آن به صورت شدید و ناگهانی تغییر می کند، بسیار مناسب می باشد زیرا این توری در برابر تغییرات دمایی مقاوم است. توری گالوانیزه در برابر زنگ زدگی مقاوم بوده و تغییر رنگ نمی دهد.
توری پنجره امنیتی
توری های امنیتی از توری های معمولی انعطاف پذیرتر است و دارای قاب مقاوم و ضدزنگ از جنس فولاد می باشد. این توری در مقابل ضربه های احتمالی بسیار مقاوم بوده و در صورتی که جسم سنگین و سخت نیز به آن ضربه بزند هیچ آسیبی نخواهد دید.
نصب انواع توری پنجره دوجداره
نصب توری پنجره نیاز به تخصص داشته و باید مراحل آن به صورت کامل آموزش داده شود. در صورتی که تخصصی در زمینه نصب توری ندارید بهتر است از یک متخصص کمک بگیرید تا مقاومت این توری ها افزایش یافته و نمای بهتری داشته باشد.برای نصب توری پنجره دوجداره ارزان قیمت می توانید وین کار را انتخاب نمایید.
قیمت توری پنجره دوجداره
توری های پنجره دوجداره هر کدام با دیگری تفاوت داشته و در طرح ها و رنگ های متفاوتی وارد بازار می شود به همین دلیل قیمت ثابتی را برای این توری ها نمی توان در نظر گرفت و عواملی همچون ضخامت توری، ابعاد آن، کیفیت ساخت و … بر روی قیمت توری پنجره دوجداره تاثیرگذار است.
ابزار مورد نیاز برای ساخت توری و مراحل تولید آن را بشناسید
برای ساخت توری پلیسهای برقی و یا دستی ابزاری مورد نیاز است، که در ادامه به طور مختصر آنها را نام میبریم:
پروفیل متحرک، پروفیل قاب توری، نخ، یراق توری، توری پلیسه فایبر گلاس، تسمه نگهدارنده توری، پرچ.
حال مراحل تولید توری پنجره فریم یک طرفه را شرح میدهیم: تولیدکنندگان توری در ابتدا با توجه به اندازهی ابعاد پنجره و همچنین فرمول برش، پروفیل قاب دور و قاب بازشو آلمینیومی را برش میدهند. برای برش از ابزری همانند اره آهن و یا اره پروفیل استفاده میشود. حال دو پروفیل افقی، یک پروفیل متحرک بازشو و دو پروفیل عمودی قاب را در اختیار داریم. در گام بعدی با توجه به عرض و ارتفاع توری، توری پلیسه را با استفاده از کاتر برش میدهیم، و پس از جدا کردن روکش تسمه UPVC، آن را به ابتدا و انتهای توری میچسبانیم. حال به اندازهی ۱/۵ سانتی متر، تسمه PVC را در قسمت ابتدایی و انتهایی توری برش میدهیم. سپس در قسمتهایی از توری که نخ رد میشود، توری را سوراخ میکنیم و برای روانتر شدن حرکت نخ، قسمتهای سوراخ شده را پرچ میکنیم. در قسمت شیار پروفیل، نوار مویی پروفیل متحرک را نیز جاگذاری میکنیم. در آخر از سوراخهای پرچ شده توری، توری پلیسه را رد میکنیم و پس از وارد کردن توری دارای نخ به شیار پروفیل متحرک آلمینیومی، آن را به پروفیل متصل پیچ میکنیم، قسمت آزاد توری را نیز به پروفیل قاب متصل میکنیم.
در این مطلب اطلاعاتی راجع به توری پلیسه در اختیارتان قراردادیم امیدواریم این مطلب به اندازه کافی برای تان آموزنده و مفید واقع شده باشد ، در صورتی که به دنبال خرید پنجره های لوکس می گردید می توانید به قسمت خرید پنجره دوجداره هافمن مراجعه نمایید.